fbpx

Ontdek de Westkust met de Powerboat: beach-hopping, schildpadden en de Blauwe Kamer!

Als je zegt dat je op vakantie naar Curaçao gaat zal een van de eerste tips die je krijgt zijn: ga naar westpunt voor de stranden. Voor de avontuurlijke mensen onder ons is deze trip leuker dan Klein Curaçao. Ontdek de stranden langs de west kust, zwem in de Blauwe Kamer en snorkel met schildpadden bij Playa Grandi. Wist je dat er één strand is waar twee biggen rondlopen? We kunnen niet wachten met jou vertellen welk strand dat is! Daarnaast geniet je natuurlijk van een adrenaline ervaring op een boot waar je niet zeeziek wordt!

Klik hier om Tripadvisor-recensies te lezen van mensen die op de westkust-tour zijn meegeweest!

Hieronder vind je een paar highlights van deze tour:

  1. Playa Grandi / Playa Piskado

Als je zeker wil zijn van schildpadden zien is dit strand de plek waar je heen moet. Doordat er veel vissers hun vangst schoonmaken komen de schildpadden op de restjes af. De schildpadden worden allemaal goed in de gaten gehouden door Sea Turtle Conservation Curaçao die zich inzet voor het behoud van zeeschildpadden. Je ziet de schildpadden vaak al vanaf de boot maar snorkelend is natuurlijk nog mooier!

2. Playa Lagun: lunch break en relaxen

Dit strand is gelegen tussen twee grote rotspartijen waardoor je er supermooi kunt snorkelen. Bij restaurant La Bahia boven gaan we lekker lunchen en heb je even tijd voor jezelf. De lunch is voor eigen rekening.

  1. De Blauwe Kamer / Blue Room

De Blauwe Kamer is een grot van ongeveer 8 meter hoog en zo’n 5 meter diep. Als de zon buiten schijnt creëert dat een blauw licht in het water, vandaar de naam Blauwe Kamer. Om in de grot te komen moet je onder een overhangend stuk grot door zwemmen. Als de zee rustig is zwem je er zo in maar soms zul je even moeten duiken. Als de zee heel ruw is kun je helaas niet de blauwe kamer in, wij zullen aangeven of het veilig is of niet.

  1. Zwemmen, snorkelen, zonnen

We kiezen een mooi strandje uit waar we even blijven liggen, je kunt naar het strand zwemmen of je kunt bij de boot blijven. Vaak kiezen we Cas Abao omdat je daar ook mooi kunt snorkelen. Een ander populair strand is Playa San Juan waar het vaak heel rustig is. Heb je een ander mooi strand in gedachten? Dan stoppen we daar ook!

  1. Snorkelfavoriet Tugboat

Een van de laatste stops op de weg terug is snorkelen bij een gezonken schip. De plek staat bekend als de Tugboat en er zwemmen heel veel vissen. Ook is er veel koraal gegroeid op het gezonken schip. De mooist gekleurde vissen vind je hier!

 

Hebben we je enthousiast gemaakt voor deze tour? Boek dan snel door een mailtje te sturen naar reservations@powerboat-caribbean.com. Deze tour doen we elke dinsdag, met vertrek om 10 uur vanaf de Vissershaven en terugkomst rond 5 uur. Bij de prijs van USD 100 / NAF 180 pp zit inbegrepen: soft drinks, water en snorkelsets.

By | 2018-05-04T19:43:56+00:00 mei 4th, 2018|Blogs|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment