fbpx
Ontdek Westpunt met de Powerboat 2018-10-05T00:54:05+00:00

Ontdek Westpunt met Powerboat Caribbean

Westpunt noemen wij vaak de ondergesneeuwde parel van Curacao. Veel mensen gaan er met de auto heen maar met de Powerboat is echt een totaal andere ervaring. Er wordt altijd gezegd dat je Klein Curacao gezien “moet” hebben maar de ervaring van de gasten aan boord is dat de tocht naar Westpunt veel leuker is!

Er zijn best wat voordelen van Westpunt tegenover Klein Curacao:

  • Minder golven doordat we dichterbij de kust varen (dus relaxer varen)
  • Mogelijkheid tot lunch aan de kant waardoor je geen eigen lunch mee hoeft te nemen
  • Gevarieerder aanbod van bezienswaardigheden en leuke plekjes zoals de Blauwe Kamer en Playa Piskado waar je met schildpadden kunt zwemmen
  • Meer te zien qua omgeving en ook onder water

We vertrekken om 10 uur vanaf de Vissershaven aan de Caracasbaai. Vanaf daar varen we langs Jan Thiel Beach, Mambo Beach, Punda en daarna langs het Hilton hotel, het prachtige Boca Sami en de stranden zoals Daaibooi, Porto Marie, Santa Cruz, Playa Lagun, Kleine Knip en alle andere stranden ertussen. Je ontdekt Banda Bou (Westpunt) vanaf het water, deze beach-hopping tour is echt ontzettend leuk. We kunnen stoppen waar jullie maar willen maar we hebben een aantal vaste stop-plekken:

Blue Room / Blauwe Kamer

Een van de plekken die we jullie laten zien is de ‘Blue Room of Blauwe Kamer’, bekend vanwege het blauwe licht wat in de grot schijnt. Het is een hele mooie plek om te snorkelen en te duiken en een unieke ervaring in Curaao.

Playa Piskado/Playa Grandi

Een andere mooie hotspot is Playa Piskado/Playa Grandi waar veel schildpadden zwemmen. Zij komen af op de visresten die de vissers in het water gooien nadat ze hun vangst hebben schoongemaakt. Als je schildpadden wilt zien tijdens je verblijf in Curacao is dit een plek waar je bijna 100 % garantie hebt dat je ze ziet!

 

Playa Lagun: Lunchen en prachtig snorkelen

Bij Playa Lagun kun je boven heerlijk Caribisch eten bij ‘La Bahia’, met een prachtig uitzicht over het strand. Het is ook mogelijk om zelf lunch mee te nemen en dat op het strand of de boot te nuttigen. Op Playa Lagun kan men lekker relaxen, prachtig snorkelen, zonnen en genieten.  Als iedereen klaar is om te gaan varen we terug langs de stranden zoals Porto Marie, Cas Abao en Kokomo. In afstemming met de rest van de groep stoppen we bij 1 of meerdere stranden om even te zwemmen. Populaire stranden zijn onder andere San Juan en Daaibooi. Als we bij de stad zijn aangekomen varen we even langs de Pontjesbrug, de enige drijvende brug ter wereld en als laatste leggen we nog bij het Santa Barbara resort aan om even te zwemmen. We komen rond 5 uur weer bij de Vissershaven aan.

Westpunt prijs: $ 100 / NAF 180 per persoon

De prijs van USD 100 of NAF 180 per persoon is inclusief gebruik van snorkelsets en drinken: softdrinks, bier, water. Er zijn zwemvesten aan boord en ook een EHBO-doos. Aangeraden om mee te nemen:

  • Handdoek
  • Cash geld voor de trip
  • Zonnebrand
  • Droge kleren
  • Zonnebril
  • Pet/hoed

Trips zijn altijd onder voorbehoud en Powerboat Caribbean behoudt altijd het recht om de trips om wat voor reden dan ook te annuleren. Dit willen wij u graag van tevoren meegeven omdat de zee soms heel onvoorspelbaar kan zijn en ook in Curacao hebben we af en toe storm waardoor het geen pretje is om op zee te zijn.

Heb je een creditcard? Boek dan via het onderstaande systeem.

Heb je geen creditcard? Klik dan hier om ons een berichtje te sturen voor de betaling. We accepteren cash aan boord of overboekingen, we hebben (nog) geen pinautomaat.

 

Boek Nu!

Loading...

Facebook
Google+
https://www.powerboat-caribbean.com/tours/ontdek-westpunt
Twitter
LinkedIn