fbpx
FAQ 2017-10-16T20:48:55+00:00

Veel gestelde vragen en antwoorden daarop.

Worden we nat op de boot?

Wij stellen altijd dat we op een open boot varen op een zee die ons nog wel eens kan verrassen. De mogelijkheid is dus altijd aanwezig dat er wat water over de boot heen komt. Gelukkig is de temperatuur op Curaçao altijd goed, dus zijn we binnen no time weer droog en is het wel een lekkere verfrissing.


Gaat het varen door bij slecht weer?

Harde wind hoeven geen reden te zijn om niet te gaan varen. Sterker nog: het kan daardoor juist spectaculairder worden dan dat het al is. Wij schatten altijd ruim voor de afvaart de weerssituatie en de situatie op de zee in. Wanneer wij denken dat het onverantwoord is om te gaan varen, doen we het niet. We kunnen dit redelijk voorspellen, maar weten dit ook altijd pas kort voor onze afvaart.


Is er een leeftijdsgrens naar boven of beneden?

We hebben geen standaard regels voor leeftijden. De enige voorwaarde is dat het kind kan zwemmen. Wij beschikken over goede veiligheidsmaterialen, maar wij vinden dat een kind zich comfortabel in het water moet voelen. Wij passen onze snelheid van het varen aan aan de groep, dus met kinderen aan boord zullen we geen extreme snelheden behalen als de zee wat ruwer is.


Ik ben in verwachting, mag ik dan wel meevaren?

Hoewel wij proberen het rib-powerboat varen altijd op een zo veilig mogelijke wijze doen, bestaat toch het feit dat de zee onvoorspelbaar is en er onrustige situaties kunnen voorkomen. Daarmee bedoelen wij dat altijd de kans bestaat dat de boot wat hardere schokken krijgt en daarom raden we altijd af om mee te varen als je in verwachting bent.

De gezondheid van een moeder en ongeboren kind is uiteindelijk het belangrijkst!


Mag ik ook zelf een stukje varen?

Dit is een hele begrijpelijke vraag. Veel mensen hebben een boot en weten het stuur en de gashandel wel te zitten. Het is daarom heel leuk om zelf te varen en zeker de ‘geoefende’ schipper denkt het wel even te kunnen doen. Er komt echter wel wat meer bij kijken gezien er enkele factoren zijn die dit niet mogelijk maken:

– De zee is op Curaçao enorm onvoorspelbaar en er is heel veel ervaring vereist om met een 600-PK Powerboat te kunnen varen;

– De boot heeft 600PK en is licht. We behalen daardoor een hoge snelheid. Een foutje is binnen 2 seconden gemaakt en de gevolgen zijn dan groot;

– Voor onze verzekering en de wet en regelgeving in Curaçao is het vereist dat wij zelf achter het roer staan;

– Wij hebben uiteindelijk de verantwoordelijkheid voor alle opvarenden.


Varen jullie op vaste dagen?

Wij varen onze trips bij voorkeur op onze vaste dagen. Deze worden gecommuniceerd op de betreffende pagina’s. Mocht u een afwijkende dag of tijd willen varen, dan kunt u altijd even bij ons checken of hier beschikbaarheid voor is.


Kan ik zeeziek worden tijdens de trip?

Zeeziekte komt bij ons eigenlijk nooit voor. Doordat wij op hoge snelheid varen, krijgt de boot geen kans om te gaan schommelen. Dat is wat zeeziekte kan veroorzaken. Als we de boot heel even stil leggen op zee kan je hier wel wat last van krijgen. Wanneer je dat op tijd aangeeft, kunnen wij ervoor zorgen door te gaan varen dat het niet verder gaat.

Gaan we dolfijnen zien?

De dolfijnen zien we soms twee keer per week en soms wekenlang niet. Het is daarom niet mogelijk om te garanderen dat we dolfijnen zien. Als we ze zien varen we er altijd gelijk heen en vaak zwemmen ze dan een stuk met de boot mee.

Wat is de leukste trip die jullie hebben?

Dit is een vraag die we heel vaak krijgen en ons antwoord is eigenlijk heel simpel: Westpunt! De tour naar Westpunt is super gaaf omdat we hard varen en daardoor de hele westkust kunnen laten zien aan onze gasten. We zijn binnen 1,5 uur van de Vissershaven bij Playa Grandi/Playa Piskado, dat is met andere boten echt onmogelijk. Met deze tour ontdekt u heel veel van het eiland en we laten jullie heel veel moois zien. Wacht daarom niet langer en boek de Westpunt-tour door het sturen van een email naar reservations@powerboat-caribbean.com

Facebook
Google+
DISPLAY_ULTIMATE_PLUS
Twitter
LinkedIn